Gå til indhold

- - - - -

God opskrift på stegeben?


Dette emne er arkiveret. Det betyder at du ikke kan svare på emnet.
4 svar på dette emne

#1 Guest_anne72_*

Guest_anne72_*
  • Guests

Skrevet 19 februar 2002 - 10:22


Hejsa
Vi skal have stegeben i aften og sidste gang vi fik det blev det ikke helt perfekt, slet ikke som jeg fik det hos min gamle bedstemor (som er senil nu ellers havde jeg bare ringet og spurgt) så... Er der ikke nogen der har en god opskrift på det? Min bedstemor kaldte dem altid gode ben og nøj hvod de også var det :o)

Venlig hilsen Anne

#2 Guest_Gekke_*

Guest_Gekke_*
  • Guests

Skrevet 19 februar 2002 - 10:58

hejsa
nu ved jeg ikke hvordan din bedstemor lavede dem men jeg er sluppet ret heldigt fra goe ben flere gange så her kommer min opskrift :

smelt en go klat margerine i en steggryde
brun benene ved ret høj varme
krydder med groft salt og peber.
skræl et løg og del det i 2-4 stykker som steges med evt også et par lauerbærblade.
når benene er brunet godt af tilsæt vand læg låg på og lad dem simre 1½ -2 timer

husk at holde øje med at de ikke koger tørre.
når de er færdige kan du lave sovs af væden som er tilbage.

mange hilsner Gekke :o)


Den 09:22 den 19. Februar skrev:anne72
> Hejsa
> Vi skal have stegeben i aften og sidste gang vi fik det blev det ikke helt
> perfekt, slet ikke som jeg fik det hos min gamle bedstemor (som er senil nu
> ellers havde jeg bare ringet og spurgt) så... Er der ikke nogen der har en god
> opskrift på det? Min bedstemor kaldte dem altid gode ben og nøj hvod de også var
> det :o)
>
> Venlig hilsen Anne

#3 Guest_anne72_*

Guest_anne72_*
  • Guests

Skrevet 19 februar 2002 - 11:11

Mums det lyder godt :o)
Min bedstemor stegte dem i ovnen i et lukket fad, tror jeg. Men jeg ved det faktisk ikke, da vi var forment adgang i køkkenet når der blev lavet mad. Men de var gode og saftige husker jeg, og da jeg lavede dem sidst blev de lidt tørre, jeg lavede dem i et fa uden lå i ovnen og krydrede med paprika, salt og peber.

Det lyder som en god opskrift så det kan være jeg prøver den :o)

Venlig hilsen Anne

Den 09:58 den 19. Februar skrev:Gekke
> hejsa
> nu ved jeg ikke hvordan din bedstemor lavede dem men jeg er sluppet ret heldigt fra
> goe ben flere gange så her kommer min opskrift :
>
> smelt en go klat margerine i en steggryde
> brun benene ved ret høj varme
> krydder med groft salt og peber.
> skræl et løg og del det i 2-4 stykker som steges med evt også et par
> lauerbærblade.
> når benene er brunet godt af tilsæt vand læg låg på og lad dem simre 1½ -2 timer
>
> husk at holde øje med at de ikke koger tørre.
> når de er færdige kan du lave sovs af væden som er tilbage.
>
> mange hilsner Gekke :o)
>
>
> Den 09:22 den 19. Februar skrev:anne72
> > Hejsa
> > Vi skal have stegeben i aften og sidste gang vi fik det blev det ikke helt
> > perfekt, slet ikke som jeg fik det hos min gamle bedstemor (som er senil nu
> > ellers havde jeg bare ringet og spurgt) så... Er der ikke nogen der har en god
> > opskrift på det? Min bedstemor kaldte dem altid gode ben og nøj hvod de også var
>
> > det :o)
> >
> > Venlig hilsen Anne

#4 Guest_FlowerBitch_*

Guest_FlowerBitch_*
  • Guests

Skrevet 19 februar 2002 - 11:24

Jeg plejer at koge dem først, lave en barbecuesovs mens de koger og så stege dem i ovnen, med barbecuesovs på

Den kl.10:11 den 19. Februar skrev:anne72
> Mums det lyder godt :o)
> Min bedstemor stegte dem i ovnen i et lukket fad, tror jeg. Men jeg ved det faktisk ikke,
> da vi var forment adgang i køkkenet når der blev lavet mad. Men de var gode og saftige
> husker jeg, og da jeg lavede dem sidst blev de lidt tørre, jeg lavede dem i et fa uden lå
> i ovnen og krydrede med paprika, salt og peber.
>
> Det lyder som en god opskrift så det kan være jeg prøver den :o)
>
> Venlig hilsen Anne
>
> Den 09:58 den 19. Februar skrev:Gekke
> > hejsa
> > nu ved jeg ikke hvordan din bedstemor lavede dem men jeg er sluppet ret heldigt fra
> > goe ben flere gange så her kommer min opskrift :
> >
> > smelt en go klat margerine i en steggryde
> > brun benene ved ret høj varme
> > krydder med groft salt og peber.
> > skræl et løg og del det i 2-4 stykker som steges med evt også et par
> > lauerbærblade.
> > når benene er brunet godt af tilsæt vand læg låg på og lad dem simre 1½ -2 timer
> >
> > husk at holde øje med at de ikke koger tørre.
> > når de er færdige kan du lave sovs af væden som er tilbage.
> >
> > mange hilsner Gekke :o)
> >
> >
> > Den 09:22 den 19. Februar skrev:anne72
> > > Hejsa
> > > Vi skal have stegeben i aften og sidste gang vi fik det blev det ikke helt
> > > perfekt, slet ikke som jeg fik det hos min gamle bedstemor (som er senil nu
> > > ellers havde jeg bare ringet og spurgt) så... Er der ikke nogen der har en god
> > > opskrift på det? Min bedstemor kaldte dem altid gode ben og nøj hvod de også var
> >
> > > det :o)
> > >
> > > Venlig hilsen Anne

#5 Guest_penina_*

Guest_penina_*
  • Guests

Skrevet 19 februar 2002 - 11:33

Hej Anne

Gekke har fat i det helt rigtige - saadan laver jeg dem ogsaa og de bliver mumse mumse!

Husk lauerbærblade - det giver lige prikken over i'et!

Velbekomme,

Penina

Den kl.10:11 den 19. Februar skrev:anne72
> Mums det lyder godt :o)
> Min bedstemor stegte dem i ovnen i et lukket fad, tror jeg. Men jeg ved det faktisk ikke,
> da vi var forment adgang i køkkenet når der blev lavet mad. Men de var gode og saftige
> husker jeg, og da jeg lavede dem sidst blev de lidt tørre, jeg lavede dem i et fa uden lå
> i ovnen og krydrede med paprika, salt og peber.
>
> Det lyder som en god opskrift så det kan være jeg prøver den :o)
>
> Venlig hilsen Anne
>
> Den 09:58 den 19. Februar skrev:Gekke
> > hejsa
> > nu ved jeg ikke hvordan din bedstemor lavede dem men jeg er sluppet ret heldigt fra
> > goe ben flere gange så her kommer min opskrift :
> >
> > smelt en go klat margerine i en steggryde
> > brun benene ved ret høj varme
> > krydder med groft salt og peber.
> > skræl et løg og del det i 2-4 stykker som steges med evt også et par
> > lauerbærblade.
> > når benene er brunet godt af tilsæt vand læg låg på og lad dem simre 1½ -2 timer
> >
> > husk at holde øje med at de ikke koger tørre.
> > når de er færdige kan du lave sovs af væden som er tilbage.
> >
> > mange hilsner Gekke :o)
> >
> >
> > Den 09:22 den 19. Februar skrev:anne72
> > > Hejsa
> > > Vi skal have stegeben i aften og sidste gang vi fik det blev det ikke helt
> > > perfekt, slet ikke som jeg fik det hos min gamle bedstemor (som er senil nu
> > > ellers havde jeg bare ringet og spurgt) så... Er der ikke nogen der har en god
> > > opskrift på det? Min bedstemor kaldte dem altid gode ben og nøj hvod de også var
> >
> > > det :o)
> > >
> > > Venlig hilsen Anne