Gå til indhold

Billede
- - - - -

Endnu en blodprøve tråd... B12 mangel på blod infektion


  • Venligst log ind for at besvare
6 svar på dette emne

#1 Typoteknik

Typoteknik

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 98 Beskeder:

Skrevet 27 juli 2010 - 17:44


Mon nogen der kan hjælpe mig med denne? Jeg tror jeg kan tyde at jeg mangler B12, blod og har en bakteriel infektion....

Er i uge 22 i en ellers ok graviditet - men sover 14 ud af 24 timer... :S Lægen er ikke til megen hjælp og jeg regner med at skifte hurtigst muligt...


22 07 2010 B-Neutrophilocytter 9.7 10^9/l GV.: 1.7 - 7.5

22 07 2010 B-Lymphocytter 2.0 10^9/l GV.: 1.1 - 4.8

22 07 2010 B-Monocytter 0.6 10^9/l GV.: 0.1 - 1.0

22 07 2010 B-Eosinophilocytter 0.1 10^9/l GV.: 0.0 - 0.4

22 07 2010 B-Basophilocytter 0.0 10^9/l GV.: 0.0 - 0.2

22 07 2010 B-Hemoglobin 6.5 mmol/l GV.: 7.1 - 9.3

22 07 2010 B-Leukocytter 12.4 10^9/l GV.: 3.5 - 8.8

22 07 2010 P-B12 (Cobalaminer) 121 pmol/l GV.: 140 - 780

22 07 2010 P-Creatininium 43 µmol/l GV.: 50 - 90

22 07 2010 P-CRP (C-Reaktivt Protein) 1.1 mg/l GV.: - <8

22 07 2010 P-Jern 15 µmol/l GV.: 9 - 34

22 07 2010 P-Kalium 3.7 mmol/l GV.: 3.6 - 5.0

22 07 2010 P-Natrium 137 mmol/l GV.: 137 - 145

22 07 2010 Pt-Thyreoideaudredning TAGET _ GV.: -

22 07 2010 P-TSH (Thyreotropin) 0.588 10-3i.e./l GV.: 0.400 - 4.00


prøverne kommenteres i klinikken

#2 Alba_a

Alba_a

    Semi-helgen

  • Medlemmer
  • 6.924 Beskeder:

Skrevet 28 juli 2010 - 11:15

Ud fra de prøver er der nu ikke noget der tyder på en bakteriel infektion. Din CRP er fuldstændig normal. Men hvis du er gravid, vil jeg anbefale, at din urin bliver undersøgt for om du skulle have en asymptomatisk blærebetændelse, for det er da rigtigt, at dine hvide blodlegemer er marginalt forhøjede.
Under er graviditet er det helt normalt at B12 bliver lavt. Tager du tilskud af B12 eller folinsyre?

Ændret af Alba_a, 28 juli 2010 - 11:19.


#3 heloni

heloni

    Permanent beboer

  • Medlemmer
  • 1.757 Beskeder:

Skrevet 28 juli 2010 - 19:24

Jeg tror heller ikke du har en infektion. Tallene kan påvirkes af selv den mindste ting, og de kan også være forhøjede, hvis du for ikke så lang tid siden har haft en infektion.
Du mangler dog lidt blod - din hæmoglobin er kun på 6,5, hvilket meget godt kan forklare at du er så træt. Måske du skal supplere med lidt mere jern, end du måske allerede tager?
:lun:

#4 heloni

heloni

    Permanent beboer

  • Medlemmer
  • 1.757 Beskeder:

Skrevet 28 juli 2010 - 19:26

Ang. CRP, så er den ofte forsinket, så der kan godt gå nogle dage før den stiger ved en infektion. Dog viser dine andre tal dog, at hvis du har en infektion, så er den ikke særlig stor. Jeg vil mene, at det er din lave blodprocent (hæmoglobin), der er skyld i din træthed.
:lun:

#5 Alba_a

Alba_a

    Semi-helgen

  • Medlemmer
  • 6.924 Beskeder:

Skrevet 28 juli 2010 - 19:28

Jeg tror heller ikke du har en infektion. Tallene kan påvirkes af selv den mindste ting, og de kan også være forhøjede, hvis du for ikke så lang tid siden har haft en infektion.
Du mangler dog lidt blod - din hæmoglobin er kun på 6,5, hvilket meget godt kan forklare at du er så træt. Måske du skal supplere med lidt mere jern, end du måske allerede tager?


Det er nok pga. graviditeten, som også kan forklare det lave b12. Man skal jo helst tage tilskud i sin graviditet.

#6 Typoteknik

Typoteknik

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 98 Beskeder:

Skrevet 29 juli 2010 - 09:19

Hej :)

Hvor er i gode! Tusind tak fordi i tog tiden til det :)

Jamen ja - jeg fik bare ikke et overblik over om det var noget jeg skulle reagere på eller ikke (den ene læge i lægehuset spørger en hvad man vil have han gør ved det - om det så er en brækket arm eller en infektion - og ærligt taget, jeg kan da læse mig frem til det men aner jo ik en k... om det. Er jo netop IKKE læge.. Mærkelig måde at håndtere situationen på) og jeg er træt af hans facon - så nu skifter jeg altså til nogle andre...

Såeh - det var netop om det var noget der gjorde man skulle reagere eller ikke :)

Jeg har lige fået en B12 sprøjte på baggrund af det her, og så må vi håbe at det er nøglen til at jeg får det bedre...

Det blev sat igang fordi jeg røg på skadestuen med feber, Hjertebanken og flimmer, svimmelhed, kvalme, ændring af blodtryk fra 90 til 150 (vagtlægen ville dog ik se på mine normal-tal fra jordmoderen, jeg ligger altid lavt i blodtryk og temperatur)

(har før oplevet 2 situationer der blev taget meget let på: en abort med samme forløb (hjertebanken, besvimelse, krampe, feber) og en urinvejsinfektion der røg ud i en nyrebækkenbundsbetændelse fordi lægen troede jeg havde ondt i ryggen... så ønsker ikke lige at tage mit dårlige held med ind i barnets forløb :) er lidt obs...)

:) :) :)

Tusind tak fordi i tog jer tiden til at tjekke dem - jeg har idag også fået svar fra et langt ude familie-medlem også om at der var ændringer ja, men ikke noget jeg behøvede at presse på med hos en ny læge :)

#7 Typoteknik

Typoteknik

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 98 Beskeder:

Skrevet 29 juli 2010 - 09:23

Det skal siges at jeg er i 22 uge og netop tager gravitamin stadig, da jeg har været svimmel ofte. Jeg tager hemojern, og kalk også - netop fordi jeg har problemer med mælk :)

Hemojernen tager jeg fordi jeg fik det usandsynelig dårligt af den der gravijern... :)

Igen - tusind tak skal i have :)

Jeg ved godt at jeg skal have tillid til mine læger - men det er gået galt 2 gange, så det er rart at andre med lidt indsigt kan hjælpe mig med om det er noget jeg skal råbe vagt i gevær med :)

Ændret af Typoteknik, 29 juli 2010 - 10:24.