Gå til indhold

Billede
- - - - -

Opskrift på hvidkålssalat


  • Venligst log ind for at besvare
9 svar på dette emne

#1 MM81

MM81

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.026 Beskeder:

Skrevet 18 april 2010 - 17:33


Salatbiksen nær mit arbejde laver den lækreste hvidkålssalat.
Den består som regel kun af revet hvidkål og ind i mellem ananas, mandarin, nødder eller hvad de ellers finder på.

Men den dressing/mariande den er vendt i er fantastisk.
Tror det er fløde, men er ikke sikker. Den er en lille smule sød og syrlig.

Jeg har fri i morgen og har besluttet at kaste mig ud i at lave en ordentlig portion hvidkålssalat.

Er der nogen der ligger inde med en super opskrift?

#2 charles79

charles79

    Permanent beboer

  • Medlemmer
  • 1.013 Beskeder:

Skrevet 18 april 2010 - 17:54

Hvis det er en flødedressing, så lyder det som "mormordressing", altså letpisket flødeskum smagt til med sukker og citron efter smag. Det er mit bedste bud :)

#3 MM81

MM81

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.026 Beskeder:

Skrevet 18 april 2010 - 18:00

Hvis det er en flødedressing, så lyder det som "mormordressing", altså letpisket flødeskum smagt til med sukker og citron efter smag. Det er mit bedste bud :)


Altså jeg synes den smager lidt af fløde.
Men hvad er let pisket? SKAL det så være piskefløde, for jeg havde håbet jeg kunne få det lidt mere fedtfattigt ved at bruge cremefine?

#4 charles79

charles79

    Permanent beboer

  • Medlemmer
  • 1.013 Beskeder:

Skrevet 18 april 2010 - 18:21

Jeg ved godt letpisket er et bredt ord. Jeg ved ikke om man kan piske cremefine stivere, men hvis det er muligt, så kan du sagtens bruge det. Grunden til man pisker det, er så man får en konsistens i fløden, så den bedre kan hænge fast på salaten. Det skal have en konsistens der er lidt tyndere end creme fraiche 9 % :) Ih, det er altså lidt svært at forklare :(

#5 DerFeur

DerFeur

    Fastgroet

  • Medlemmer
  • 12.875 Beskeder:

Skrevet 18 april 2010 - 18:51

altså når jeg laver den, så er det med lidt creme fraice, store rosiner og små stykker æble - det smager rigtig godt!!!

:lun: Frida 06.08.2010 :lun:

:lun: Asger 27.06.2012 :lun:


Whenever in doubt - trust your gut feeling


#6 MM81

MM81

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.026 Beskeder:

Skrevet 19 april 2010 - 12:30

Så har jeg prøvet med fløde, citron og sukker.
Den smager fint nok, men det er i hvert fald ikke sådan de laver den hvor jeg køber på arbejdet.
Der er den lidt mere sur/syrlig. Kan det være noget med eddike mon?

#7 fionagirl1

fionagirl1

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 368 Beskeder:

Skrevet 19 april 2010 - 19:13

jeg tror det er en klassisk salatdressing af olie og citronsaft, der herefter er tilsat lidt yoghurt eller andet surmælksprodukt, har selvfølgelig ikke smagt den, men det er bare ud fra hvad du skriver

#8 Ravnkilling

Ravnkilling

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.196 Beskeder:

Skrevet 19 april 2010 - 19:15

Coleslaw dressing:
2 dl creme fraiche 18%
2½ dl mayonaise
salt og peber
sukker efter behag


Måske?


·
Intet er umuligt, for den som ikke skal gøre det selv.
·


#9 Galathea

Galathea

    Guddommelig

  • Medlemmer
  • 5.501 Beskeder:

Skrevet 19 april 2010 - 21:19

Jeg laver ofte coleslaw-dressing af yoghurt (alm. naturel el. 2% græsk), dijonsennep, lys eddike (hvidvin, lager, hvid balsamico eller æblecider(-balsamico), sukker, salt og peber. Det giver en syrlig-sød dressing med et skarpt snert af sennep.

Vær opmærksom på, når du laver dressingen, at den skal være meget mere skarp, salt, syrlig og sød i sig selv, end du bryder dig om, ellers bliver den for vag, når du blander den i en stor portion hvidkål.

#10 Mizz_Dupont

Mizz_Dupont

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.923 Beskeder:

Skrevet 20 april 2010 - 12:11

Jeg laver hvidkålssalat med æwler, rosiner, appelsiner og appelsinyoghurt.

Hvis jeg skal være mægtig kreativ, putter jeg fx ananas, druer eller hakkede hasselnødder/valnødder på.

Jeg spiser søde kålsalater fik jeg nævnt det??? :-P
The important thing is not knowledge - it's character.
Joseph Le Conte
:afro: