Gå til indhold

Billede
- - - - -

koge æg


  • Låst emne Emnet er låst
4 svar på dette emne

#1 hoffer794

hoffer794

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 176 Beskeder:

Skrevet 25 november 2009 - 19:48


Hvordan koger man et hårdkogt æg, så det er til at pille, uden det ligner noget fra krigen?

#2 Jill84

Jill84

    Helgen

  • Medlemmer
  • 8.843 Beskeder:

Skrevet 25 november 2009 - 20:00

Jeg kan ikke huske om det er jo friskere ægget er jo nemmere er det at pille eller om det er jo "ældre" det er.. Mener ikke det har noget med selve kogningen at gøre

#3 all_i_hear_is_blah_blah

all_i_hear_is_blah_blah

    Erfaren

  • Medlemmer
  • 246 Beskeder:

Skrevet 25 november 2009 - 20:05

Hæld en smule salt i vandet og overøs æggene med koldt vand lige når du tager det af kogepladen.

#4 lisesstil

lisesstil

    Heltidsposter

  • Medlemmer
  • 9.286 Beskeder:

Skrevet 25 november 2009 - 20:09

du skal bruge lidt gamle æg for at kunne pille dem flot uden de hænger i skallen:9

jo ældre ægget er, jo lavere er pH i æggehviden og det svækker de proteiner der sidder i hviden, derfor sidder de ikke længere så hårdt fast i skallen når de koagulerer:)

børn er den tone resten af livet stemmes efter
livets musik:lun:


#5 ClaraMD

ClaraMD

    Monster poster

  • Medlemmer
  • 11.028 Beskeder:

Skrevet 25 november 2009 - 20:09

Jeg synes der er meget forskel på hvor nemme de er at pille. Og jeg har smidt MANGE ud fordi jeg bare ikke har tålmodighed til den slags :genert:

Men jeg har lært at banke skallen som hvis man skulle pille det, og så ligge det i vand 5 minutter (eller noget), så er de altid nemme at pille.

C.M. 2005 M.K. 2008



What you see, is what you get......... And then some!