Gå til indhold

Billede
- - - - -

Dårlig skulder.


 • Låst emne Emnet er låst
9 svar på dette emne

#1 Ydrk

Ydrk

  Guddommelig

 • Medlemmer
 • 5.352 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 14:54


Øv er i ret trist humør idag, og en af årsagerne er den skide krop, der ikke altid vil som jeg synes den skal :(

Jeg har hammer ondt i min skulder, vågner om natten fordi det gør ondt indeni, kan ikke ret godt løfte armen over skulderhøjde uden det gør ondt, kan slet ikke fx vaske vinduer, altså noget hvor jeg skal bruge lidt kræfter, når armen er hævet, og nu er det begyndt at gøre ondt, bare jeg skal tage min jakke på :(

Var så hos lægen, troede måske egentlig at det var en form for slidgigt, det mente han så ikke, han troede det var noget med den muskel der skal løfte armen ( ved ikke hvad den hedder ??) så nu skal jeg så i scanning. Han mente jeg var slidt op, pga de jobs jeg har haft, de har været fysisk hårde :whine:

Jeg er vant til at arbejde på fabrik/ industriarbejde, hvilket jeg trives med, håber også at finde arbejde sådan et sted igen, men hvis nu min skulder er itu, kan det da ikke lade sig gøre. Har også haft rengøringsjob, det kan jeg da heller ikke gøre igen med sådan en dum skulder :(

Og så lige netop i dag læser jeg et indlæg, og hører fra en veninde om samme problem, 2 forskellige mennesker, men næsten samme historie, også dårlig skulder, begge opereret, men med ret dårligt resultat, det gør mig ikke lige frem i bedre humør.Øv er bare trist i dag, og har brug for noget mere viden om den skulder, har du erfaringer med skulderskader ?
Ved du hvad den muskel hedder, så jeg kan søge lidt omkring ?

Husk !

Står du i lort til halsen, så skal du ikke bøje nakken, men rette ryggen !


#2 lisa-simpson

lisa-simpson

  Langtidsholdbar

 • Medlemmer
 • 2.428 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 15:01

min far er blevet opereret i skulderen, pga. konstante smerter. Det blev gjort et sted, hvor de havde stor erfaring i netop skulderoperationer.
Der gik et godt stykke tid, før hans skulder blev ok, efter operationen. I et år efter havde han stadig de samme smerter (dog ikke så slemt som før) men nu 4 år efter, er det sjældent han har ondt.

#3 mosel56

mosel56

  Langtidsholdbar

 • Medlemmer
 • 2.924 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 16:53

hej:blushing:

min mand blev oppereret for ca 3 år siden han fik fræset skulderledet og fjernet lidt slimsække i en skulder der var blevet ramt og ødelagt efter en påkørsel

det er gået rigtigt godt selvfølgelig bliver han aldrig 20 år mere men hvis han ikke havde fået det gjort
havde han været færdig på Arbejdsmarket
for så havde det været slut med at bruge armen

det lyder til at du har som han havde det før opperationen :gruble:hans arm og hånd sov og var ikke særlig samarbejdsvillig men da det det så også på tide at blive flikket sammen

men kun positivt herfra
han fik det lavet af en spicialist i netop skuldre på Køge Sygehus og de var dygtige

Min mand læste tråden og sagde til mig svar lige hun må ikke gå og være nervøs

der er jo forskellige oplevelser om denne operation men vi har mest hørt gode

PB afsendt:lun:
Hvis der ikke fandtes elektricitet ville vi alle
sidde og se TV ved levende lys

#4 CBRN

CBRN

  Langtidsholdbar

 • Medlemmer
 • 2.144 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 16:54

Min mor har også haft det sådan, hun blev også opereret i den (dog 2 gange). Hun havde også arbejdet på fabrik i en del af hendes liv, så det var også pga. slid. Det går bedre nu med hendes skulder, hun er dog stadig igang med at træne den op igen.
Hun regner med den bliver en del bedre bagefter, så der ikke er smerter hele tiden og hun ikke skal vågne så meget om natten.

Kan desværre ikke hjælpe med hvad den hedder. Prøv dog at være obs på om du kan få noget erstatning for det.

Ændret af CBRN, 12 juni 2009 - 16:57.

-5kg


#5 mosel56

mosel56

  Langtidsholdbar

 • Medlemmer
 • 2.924 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 17:01

og så

:devil:det bedste optræningen efter opperationen

:lol:var en støveklud i hånden og op og ned og tørre paneler af og køkkenbord og så viderer :devil: og rund og rundt med at pudse vinduer:lol::blush:DEJLIGT
Hvis der ikke fandtes elektricitet ville vi alle
sidde og se TV ved levende lys

#6 CBRN

CBRN

  Langtidsholdbar

 • Medlemmer
 • 2.144 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 20:18

og så

:devil:det bedste optræningen efter opperationen

:lol:var en støveklud i hånden og op og ned og tørre paneler af og køkkenbord og så viderer :devil: og rund og rundt med at pudse vinduer:lol::blush:DEJLIGT


Hihi det er rigtigt, så får man lige ordnet lidt samtidig :banan::klap:

-5kg


#7 Evapeva

Evapeva

  Helgen

 • Medlemmer
 • 8.933 Beskeder:

Skrevet 12 juni 2009 - 23:07

Ja det har jeg, og jeg har samtidig en grum mistanke om, at det skyldes de jobs, som jeg har haft gennem tiden. Fabriksarbejde, rengøringsjob osv. i dén dur. Dog kun på fuldtidsbasis i relativt korte perioder, da det har været i sabbatår, sommerferier, osv. Men åbenbart nok til, at min skulder nu ofte laver vrøvl.

Forrige sommer var det helt hen i skoven. Det hele satte sig ligesom "fast" omme bag den ene skulder"skive". Og så gik det stærkt; højre arm gjorde sindssygt ondt, jeg kom til lægen og fik 4 blokader, som kun gjorde ondt værre. Så fik jeg morfinpiller og måtte sygemelde mig til eksamen. Det var en rigtig skodsommer, for samtidig havde jeg fået sommerferiejob på sygehuset som rengøringsassistent. Men jeg måtte sygemelde mig fra samtlige 7 uger, da det kun vækkede smerterne igen.

Det er frygteligt, for man kan jo ikke sove ordentligt. Man ligger på de mest åndssvage måder i sengen og sover kun halvt, da enhver lille bevægelse kan betyde sindssyg smerte.

Bah, det er ikke sjovt - ønsker dig rigtig god bedring og håber ikke, det er noget, der sætter sig på nogen måde! :kys:

Og overvej mulighederne for at arbejde indenfor andre brancher, måske.

At slagte hellige køer giver en herlig bøf.

Lille A. Min elskede februar-fyr. :lun:

Store A. Min elskede movember-mand. :lun:

Lille blyp. Glæder mig til september.  :lun: 


#8 CoffeeHouse

CoffeeHouse

  Like a boss

 • Medlemmer
 • 3.477 Beskeder:
 • LocationEr gået ad helvede til.

Skrevet 13 juni 2009 - 01:15

Jeg slås selv med noget lignende for tiden:

Indeklemningssyndrom i skulderleddet:
Dette syndrom kaldes også impingement og er meget hyppigt forekommende
Syndromet giver smerter i skulderen ved løft at armen op i 90 grader.
Årsagen kan være at finde i knogleudformningen af skulderen, som dermed forringer de i forvejen trange pladsforhold eller det kan skyldes en irriteret og fortykket sene eller slimsæk i skulderen eller dårlig muskelbalance.
Behandlingen afhænger af årsagen, men i lang de fleste tilfælde behandles tilstanden med aflastning, bløddelsbehandling, chokbølgeterapi, genoptræning af muskelbalancen og instruktion i hensigtsmæssig brug af skulderen.For mit vedkommende er det genoptræning af de små finmotoriske muskler i skulderen der skal til.. håber jeg! Det er ihvertfald en sandsynlig forklaring. Altså at nogle af de store muskler (hos mig/mange andre) er styrket i sådan en grad, at de nærmest overtager bevægelsesfunktionen og kører armen skævt rundt i skulderen!? Monotone og énsartede bevægelser kan sagtens være årsagen.

Det gør hammernas, og man har dage hvor man bare har lyst til helt at amputere armen, bare for at slippe for irritationen og smerterne!
Men hvis du til at starte med finder ud af hvilke bevægelser du gør 'fejl', og undgår dem i en periode så armen/skulderen får så meget fred som muligt, så er det en start. Og alliér dig med feks. en fysioterapeut og begynd på nogle lette øvelser som i sammen kan finde ud af at du kan klare, så kan det være næste skridt!? Jeg selv står med en latterlig lyserød elastik herhjemme og laver øvelser for mig selv, og det kan sgu godt virke som noget af en tilbagegang når man er vant til håndvægte og hårdt fysisk arbejde :lol:

Men det virker altså!

Nå, det jeg prøver at siger er.. hæng i, det er ikke sikkert det er de store ændringer der skal til, og det er heller ikke sikkert at du skal opereres eller lignende. Men du skal garanteret bevæge dig mere alsidigt fremover (og gerne træne let), og så skal du jo først og fremmest få armen i orden og slippe for de skide smerter :rulle:

:kys:
Oh jaaarh.. :afro: Det er jo nærmest volapyk, bare blandet med fynsk!?

#9 Ydrk

Ydrk

  Guddommelig

 • Medlemmer
 • 5.352 Beskeder:

Skrevet 13 juni 2009 - 06:28

Tusind tak alle sammen, jeg vender tilbage så snart jeg får svar fra scanningen, og håber det bedste.

Det kan da nu godt være jeg skulle investere i en elastik, og se hvad den kan gøre for mig, forhåbentlig behøver den ikke være lyserød :-P

Husk !

Står du i lort til halsen, så skal du ikke bøje nakken, men rette ryggen !


#10 Henry_Kissinger

Henry_Kissinger

  Helgen

 • Medlemmer
 • 8.208 Beskeder:

Skrevet 13 juni 2009 - 08:15

Operationer har sjældent den ønskede effekt og vil nogle gange endda gøre tingene værre. Det, der skal til er genoptræning og korrekt brug. Du har sikkert smerterne fordi du bruger din arm uhensigtsmæssigt. Du må snakke med en fysioterapeut e.lign. De ved meget mere om den slags end din læge gør. Det er påvist gang på gang at inaktivitet er det værste man kan gøre, hvis man har smerter i muskler og led fordi det svækker muskler, led og sener og dermed øger belastningen på dem når man endelig bruger dem.