Gå til indhold

Billede
- - - - -

At bage franskbrød - opskrift


  • Låst emne Emnet er låst
6 svar på dette emne

#1 Kandra

Kandra

    Debatoholiker

  • Medlemmer
  • 3.434 Beskeder:

Skrevet 23 oktober 2008 - 16:47


Jeg får lyst til at bage franskbrød her i weekend og skal finde ud af, hvad jeg skal handle ind.

Sidste gang, jeg bagte franskbrød, var de små, selvom de ikke skulle være det, så denne opskrift vil jeg ikke bruge.

Jeg vil spørge jer, om jeg må låne en opskrift på franskbrød som I vil anbefale :D

#2 Marius1972

Marius1972

    Uden liv

  • Medlemmer
  • 6.577 Beskeder:

Skrevet 23 oktober 2008 - 16:56

Jeg plejer at bruge den der står på mel pakken...
Nej - Jeg kan ikke stave.... Men jeg prøver sgu... Og Ja jeg er en KVINDE.... Og lidt slem :lun:

#3 Jane:-)

Jane:-)

    Fast Inventar

  • Medlemmer
  • 773 Beskeder:

Skrevet 23 oktober 2008 - 17:25

http://www.arla.dk/C...ranskbroed.html

Den her opskrift har jeg brugt nogen gange efterhånden og det er altid blevet rigtig lækkert.
Ida d. 17.01.06 :love:

Venter på storken... Håber vingerne bærer den hele vejen denne gang! :gruble:

#4 Pussikat82

Pussikat82

    Fortabt

  • Medlemmer
  • 22.614 Beskeder:

Skrevet 23 oktober 2008 - 18:49

Plejer at bage det her http://www.arla.dk/o...nskbroed-1.html Det er vi ret glade for :)

Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

 Homer_zps1781c488.gif


#5 mutti629

mutti629

    Kaffe er stærkt undervurderet!

  • Medlemmer
  • 45.158 Beskeder:

Skrevet 23 oktober 2008 - 18:58

Jeg plejer at bruge den der står på mel pakken...

bruger altid den der er på AMO pakken :gogo:
Det er ikke de smukke vi elsker, men dem vi elsker, som er smukke.

#6 my_angle

my_angle

    Langtidsholdbar

  • Medlemmer
  • 2.746 Beskeder:

Skrevet 24 oktober 2008 - 21:45

Jeg er virkelig en dør i et køkken, men efter jeg købte Den store Fødselsdags Bagebog fra Amo er jeg blevet hel vild med det. Franskbrødet deri bager jeg cirka hver uge, da det smager skønt, koster næsten ingenting og mætter hel vild..

500 g Hvedemel
25 g blødt smør (smeltet margarine)
25 g gær
2½-3dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Lun mælk til ca 37 grader, opløs gæren heri. GÆREN MÅ IKKE LUNES MED. Tilsæt de andre ingredienser og ælt godt (jeg bruger bare min håndmixer :))
Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse (ca. 20 min) (Det bliver super godt, hvis du pakker den ind i en dyne :))
Slå dejen sammen og form en kugle der hviler tildækket på køkkenbordet i 2-3 min.
Tænd ovnen på 220 grader (200 varmluft)
Form dejkuglen til et brød og smid det i en brødform. Efterhæv ca. 30 min. (imens ovnen bliver varm)...
Rids brødet med en skarp kniv og pensl med mælk eller vand. Bag brødet nederst i ovnen i 25-30 min.

Det er suuuuuuuper godt. Smør evt. formen inden så klistre det ikke :)
Bloggen fra Rebelsig.... :genert:

#7 QuDee

QuDee

    Helgen

  • Medlemmer
  • 7.958 Beskeder:

Skrevet 25 oktober 2008 - 02:25

...........

Ændret af QuDee, 23 juli 2009 - 16:57.

:savl:DEN POSITIVE MAD-billedtråd:savl:
Great minds discuss ideas - average minds discuss events - little minds discuss people!

:fløjt: